Rumah Baru Selepas Banjir


Assalamualaikum .

Hello =)

Dilemma yang dialami oleh setiap perempuan/isteri di bulan puasa ialah apa MENU yang nak dimasak untuk berbuka nanti T.T 
Aku pun turut terkena tempias nih . Walaupun berjenis-jenis resepi orang duk share sana-sini, dalam kepala tetap duk pening pikir , juadah apaa laa nak masak nanti . wuwuwu . Kejap je masa, hari ni dah 8 Ramadhan dah , lagi 3 minggu lebih nak raya. Eh . haha. 

Ramadhan kali ni cukup sayu hati ni bila terkenang nenek dan keluarga di Kampung :( Untuk pertama kalinya menyambut ramadhan, bersahur dan berbuka di dalam Khemah . Ya, rumah kami masih belum siap dan mengikut perancangannya, sebelum raya siaplah. InsyaAllah, Harap sangat . Doakan sekali eh semoga rumah kami dan rumah orang kampung yang turut musnah akibat banjir hari tu sempat siap sebelum raya :) Fiza pun tak sempat lagi nak balik Kampung sejak puasa ni, plan nak cuti awal seminggu raya nanti, so bolehlah spend time lama sikit , berpuasa di kampung :) Takk sabarnyaaa


In progress :) Alhamdulillah.


Jika diizinkan Allah, raya ni dapat beraya di rumah baru . Doakan ya . Terima kasih :)


2 comments

  1. Semoga semua mangsa banjir termasuk fiza & family tbh..tp seriously akak yg tgok pemandangan mangsa2 tggl dlm khemah masa blik kg bulan 5 lps pun terasa sayu..

    ReplyDelete
  2. salams fiza, semoga renovation berjalan dengan lancar dan dapat siap sebelum raya amin

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤