Sila Pecat Selipar!

9:57 AM

Assalamualaikum .

Hello =)


Haha! Masa kat kampung baru-baru ni, fiza ada masuk satu jalan ni, nak buat u-turn kat situ, sekali masa nak pusing tu, terpandang signboard ni. Hihihi. Faham tak maksud arahan tu? :p

Pecat tu loghat Kelantan, maksudnya TANGGAL. Sila tanggalkan selipar . Bila post kat FB gambar ni, ada dua tiga kawan yang tertanya apa maksud pecat tu. Hahaha. Korang kalau pegi Kelantan, memang banyak signboard yang gunakan loghat Kelantan ni. Memang rare! :p

Hari ni dah nak balik Putrajaya. Sobs. Semalam dari kelantan, singgah Jerantut dulu semalaman. Tak mau join jammed kat kat LPT lagi. Ya, semalam jalan masih lagi jammed. Sekejap betul masa , beraya pun tak puas lg .huwaaa. Tapi nak buat guane, kementerian tu bukan fiza punya. Kalau boleh cuti sebulan untuk raya ni, memang fiza dh apply dh -.-

Tapi sebelum gerak balik, teman umi mendobi dulu. Mesin basuh rosak, khamis baru siap. So, beraya di sini kejap pagi ni :p


Kedai Dobi BASOH, Jerantut. Bersih, selesa dan cepat.

You Might Also Like

8 Adam Hawa Comel

  1. Pecat? Itu pun bunyi KL.. Sepatut diaorg tulis 'pecak'.. Haha..

    ReplyDelete
  2. loghat teganu pon sbut pecat slipar.. haha..

    ReplyDelete
  3. Hoh? 1st time dgr perkataan macam nie..hehehe..

    ReplyDelete
  4. unik bahasa, tapi bagus utk setempat faham

    ReplyDelete
  5. Kat klate memang banyak signbord loghat pekat klate hahahaa

    ReplyDelete

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Follow me on IG !

Like us on Facebook