Keayuan Semulajadi Dengan Deeja Cosmetic

3:15 PM

Assalamualaikum .

Hello =)

Seperti yang fiza janjikan di IG, hari ni selepas 2 minggu lebih menggunakan DEEJA COSMETIC, fiza nak kongsikan tentang kesannya pada kulit muka fiza. Bila sebut Deeja Cosmetic, mesti korang pun macam fiza kan, terbayang muka comel Sheryl Ibrahim :p Yelah dia kan duta produk ni :) 

Cantik, muka glowing-glowing je weyh.


Lepas dapat je Deeja ni, fiza terus mula guna, tak sabar nak tengok kesan kat muka . btw, produk ni unisex ye, sesuai untuk kulit lelaki dan wanita .  Deeja cosmetic ni agak berbeza dengan produk skin care lain yang pernah fiza guna sebelum ni, biasanya dalam sekotak cuma ada pembersih muka, krim malam dan siang je kan, tapi untuk Deeja Cosmetic ni, terdapat 5 produk dalam 1 kotak . 


Pembersih Muka
Toner Nano
Krim Siang
Krim Malam Nano
Krim Malam 

Yang warna coklat tu foundation. Tu asing ya . Apa yang buat fiza tak risau  untuk guna produk ni ialah sebab dia ada kelulusan KKM dan tak mengandungi bahan kimia yang berbahaya . Kelulusan KKM memang fiza titikberatkan kalau nak mencuba apa-apa yang berkaitan kulit ni, apatah lagi kalau fiza nak berkongsi dengan orang lain tentang kesan positifnya. Mesti lah kena pastikan ianya tak berbahaya kan :)


Sepanjang fiza menggunakan produk ni, kulit langsung tak mengelupas. Warna kulit dah makin sekata dan paling best sebelum tidur kan rehatkan muka dengan krim malam dia so bila pagi-pagi lepas bangun tidur, cuci muka, tengok cermin, rasa berseri je muka . Waaa . Liang roma muka fiza pun dan makin mengecil, so bila liang roma dah makin mengecil, muka pun jadi tak berminyak la :) 
Sebelum ni kulit muka fiza memang jenis berminyak, jadi dah terbiasa bila jalan-jalan ke kerja ke dengan kawan-kawan akan tanya dorang 'wehh, muka aku berminyak tak?' , jawapan dorang memang la 'haa ada la '. Tapi sekarang, jawapan yang fiza terima 'mana ada laa, takde berminyak pun' .  Tangan pun suka usap-usap muka, rasa lembut, halus je . Itu kesan ketara yang fiza rasa sekarang :) 

Best!

Cara untuk guna produk Deeja Cosmetic ni senang je, 



Siang hari
👉Cuci muka dengan pembersih muka , usap-usap lembut kat muka. Bersihkan muka dan lap sampai kering.
👉Letak toner kat kapas muka dan dap-dap je kat muka *toner fiza letak sikit je kat kapas muka sebab bau dia kuat.
👉Sapu krim siang, sapu nipis je oke lepas tu sapu foundation.

Malam sebelum tidur
👉Cuci muka dengan pembersih muka , usap-usap lembut kat muka. Bersihkan muka dan lap sampai kering.
👉Letak toner kat kapas muka dan dap-dap je kat muka *toner fiza letak sikit je kat kapas muka sebab bau dia kuat.
👉Sapu nipis krim  malam sampai sekata
👉Saput nipis krim malam (nano) ke seluruh muka sebagai lapisan kedua.

Siap dan pegi tidur . Bangun esok ulang balik step tu :p

Penting !
Untuk mereka yang kulitnya jenis sensitif , dinasihatkan untuk memakai krim malam selang sehari untuk lihat reaksi krim tu pada kulit. Kalau takde masalah, boleh teruskan rutin biasa penggunaan, kalau ada masalah, jarakkan penggunaan kepada selang 3 hari . 


So, apa lagi, kalau korang impikan juga kulit yang cantik, halus, warna yang sekata, cerah, bebas daripada jerawat dan jeragat dalam masa cuma 5 hari, cepat cepat dapatkan produk Deeja Cosmetic ni . Tapi perlu diingatkan, kesan dan reaksi berbeza mengikut jenis kulit ya . Cara penggunaan kena betul dan konsisten serta sabar untuk tunggu kesan positif pada kulit korang . 

TESTIMONI PENGGUNA DEEJA COSMETIC

GARA² MINYAK PANAS KULIT WANITA INI LEBIH CANTIK DARI SEBELUMNYA

==============

Apa yang korang akan lakukan sebaik terkena minyak panas? Bukan sedikit ye tapi sebahagian dari kulit muka korang. Inilah mimpi ngeri yang berlaku kepada wanita ini.



Kulit wajah adalah aset besar terutama bagi wanita. Sakit, sedih dan risau semua ada bila berlaku kejadian sebegini. Sebaik terkena minyak panas wanita ini mendapatkan rawatan dari hospital. Tapi kerana bahagian yang terkena itu agak banyak dan sudah tentu masa yg diperlukan untuk sembuh lebih lama.

Pada awalnya wanita ini memilih gel aloe vera untuk merawat luka dan pada masa yang sama dia berharap gel ini dapat membantu menghilangkan parut pada wajahnya.

"Saya kena mnyak panas tu ada dalam sebulan mcm tu la lepas tu saya dah tak pakai apa² skincare cuma sapu gel alovera je. Gel alovera tu cuma untuk baik luka² tu je nak hilangkan parut tu memang susah dan ambik masa lama jgk la.

"Tapi dalam sebulan tu muka dah jadi berminyak, tak bermaya, jerawat pn mula la tumbuh tapi parut tak hilang² juga...saya jadi down sangat² dengan masalah muka sy bila setiap kali tengok cermin, nak keluar rumah pn malu...kalau nk keluar rumah kena make up tebal², tapi make up mana boleh tahan lama...lama sikit je dh merekah.",luah Nurul dalam perkongsiannya kepada kami.

Dek kerana tak tahan dengan masalah kulit yang semakin menjadi jadi, dia mula mencari ikhtiar lain. Dengan lambakan pelbagai produk di pasaran Nurul lebih berhati hati dalam produk yang terbaik dan bermutu. Apa yang penting produk tu selamat, mendapat pengiktirafan dari KKM dan mampu menghilangkan parut besar pada wajahnya.

"Saya cuba tengok² produk skincare di facebook. Mulanya saya nak try set skincare lain, tapi tak tahu mcm mana saya boleh tertarik nak mencuba produk deeja cosmetic ni lepas tengok testimoni² yang cukup banyak dari pengguna. Saya nak tahu kesannya berbaloi tak dgn masalah parut saya yang teruk ni. Tak sangka akhirnya mmg produk ni terbukti berkesan. Banyak parut saya dah hilang hanya sebulan pemakaian dengan sangat² konsisten. Alhamdulillah husband dan family saya pun berpuas hati dengan perubahan ni.

"Masa mula² nak cuba skincare saya paling takut ada pengelupasan. Tapi inilah yang buat saya sangat² puas hati dengan deeja cosmetic bila parut kat muka saya dirawat tanpa apa² pengelupasan dan tak ada pedih².

"Saya mula menggunakan Set Deeja Cosmetic 5in1 dan diamond foundation dan alhamdulillah sebulan lebih bersama Deeja Cosmetic kulit saya dah bertambah baik. Jerawat pun dah kurang kulit lebih halus dan lembut dari dulu", tambah Nurul.

"Nak Cantik Gebu ??? Haruslah Deeja Cosmetic"


Info Lanjut :

Harga : RM85.00 (SM) & RM90.00 (SS)
Telefon : 019-6945950


You Might Also Like

3 AdamHawa Ohsem

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤

Popular Posts

My Blog List