Tampil Cantik Bersama KITSUI™ Korean Whitie Dan KITSUI™ SC.Mixberries

Assalamualaikum .

Hello =)

Hi korang, kecantikan dan kesihatan adalah dua benda yang sangat-sangat diperlukan oleh semua terutamanya wanita kan. Cantik, walaupun orang kata kecantikan tu bukan diukur melalui paras rupa, namun tetap, wajah yang orang akan pandang dulu. Tapi nak cantik pun taknak la cantik yang merosakkan, biar cantik yang sihat. So apa yang fiza nak highlightkan disini ialah, kita sebagai wanita ni untuk kelihatan cantik jangan hanya main tangkap muat je pakai atau ambil sembarangan produk yang kemain menimbun kat pasaran sekarang  ni. Kena pandai memilih produk apa yang bagus dan tak memudaratkan diri :)

Dalam entry kali ni, fiza nak kongsikan dengan korang yang nak cantik tu dengan dua produk dari jenama yang sama yang terbukti keberkesanannya dalam soal kecantikkan, 


KITSUI™ Korean Whitie dan KITSUI™ SC.Mixberries . Produk jenama KITSUI ™  ni yang rasanya tak asing lagi dikalangan kita sekarang, familiar kan? Kitsui ni sebenarnya dah ada di pasaran sejak tahun 1996 lagi dibawah syarikat  Gemini Beauty Resources (M) dan mereka juga dikenali di peringkat antarabangsa dalam menghasilkan produk yang suci, semulajadi dan keberkesanan formulanya. KITSUI ™juga telah dipilih sebagai Pemenang Super Health Brand Asia Pasific dari tahun 2015 hingga 2017. 


Produk keluaran KITSUI ™ merupakan produk yang 100% dihasilkan daripada pelbagai jenis ekstrak dan bahan semulajadi yang berkualiti dari seluruh dunia dan mendapat kelulusan GMP. Oleh itu, kita tak perlu rasa ragu-ragu untuk menggunakan produk mereka kerana dijamin selamat dari segi kesihatan. 

KITSUI™ Korean Whitie 

Korean Whitie ni merupakan supplement minuman kalogen yang fokusnya adalah untuk membantu menyelesaikan masalah kulit, pigmentasi, bintik-bintik hitam dan kedutan pada wajah. Dihasilkan dengan rumusan semulajadi yang terdiri daripada Blueberry, Strawberry, Rasberry, Grape, Cranberry, Plum, Camu-camu, Acerolla, dan Marine Colagen. Paling penting 100% sugar free 


Kelebihan KITSUI™ Korean Whitie

  • Bertindak sebagai anti penuaan
  • Membantu menghaluskan kulit
  • Menegangkan serta menggebukan kulit wajah
  • Mencerahkan luka jerawat dan menutup secara rapat
  • Sesuai untuk pengguna yang mempunyai masalah kulit seperti masalah jerawat, parut jerawat, masalah jeragat, liang pori terbuka, masalah kulit kusam dan masalah kulit gelap.
  • Untuk menghilangkan bintik-bintik atau tompok hitam di bahagian badan dan muka.
  • Mencerahkan kulit muka

KITSUI™ SC.Mixberries

Dirumus khas daripada buah beri. Hasil campuran beri ini dapat mengatasi masalah lingkaran hitam di bawah mata, kulit kering dan dapat melindungi kulit dari sinar UV. Antara bahan semulajadi yang digunakan untuk menghasilkan KITSUI™ SC.Mixberries ni ialah Blueberry, Strawberry, Rasberry, Grape, Cranberry, Plum, Pomegranate, Tomato, 



Kelebihan KITSUI™ SC.Mixberries


  • Menghalang kesan buruk sinar matahari UV pada kulit
  • Melindungi sel-sel tubuh dari kesan pencemaran
  • Membantu meneutralkan kulit yang nipis atau dibakar kerana pendedahan kepada cahaya matahari
  • Selesaikan kedutan halus
  • Menghilangkan kedutan, eye bags dan black circles di bawah mata
  • Membantu mengembangkan sel-sel baru

Cara Pengambilan

Cara pengambilan kedua-dua minuman ni sangat senang dan cepat iaitu cuma perlu campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam. Goncang sehingga sebati dan minum sebaik selepas penyediaan. Perlu diingat, minum banyak air sepanjang hari untuk kesan terbaik ya!




Tips / Pantang Sepanjang Pengambilan 

Untuk dapatkan kesan yang cepat dan terbaik, ada beberapa tips yang perlu korang ikut dalam pengambilan produk ni. Antaranya, 
  • Elakkan pengambilan KAFEIN kerana kafein boleh mempercepatkan proses penuaan.
  • Jangan minum waktu sedang period kerana sistem penyerapan badan lemah waktu period jadi membazir je jika minum.
  • Jarakkan waktu pengambilan selama 5 jam jika ambil ubat dari hospital/klinik.
  • Boleh jarakkan 1-2 jam pengambilan dengan produk Kitsui jika mengambil apa2 jenis produk/supplement/jamu lain.
  • Sesuai diambil selepas kandungan/baby yg berusia 4 bulan ke atas utk ibu mengandung/ ibu mnyusu.
  • Amalkan minum air masak 2-3 liter utk kesan terbaik.
  • Jika mempunyai masalah kesihatan, sila rujuk doktor atau pakar kesihatan dulu sebelum mengambil apa2 jenis produk.
  • Tidak digalakkan dan tidak sesuai untuk pengguna yang mempunyai masalah alahan makanan laut atau masalah kulit sensitif atau masalah resdung.
  • Boleh bancuhkan dgn air suam, air biasa atau air sejuk tetapi pastikan betul-betul larut dulu sebelum minum. 
  • Produk ni sesuai diambil selepas sarapan atau sebelum tidur. (waktu yg dicadangkan ialah sebelum tidur sebab penyerapan waktu malam lebih tinggi)


Satu lagi, produk KITSUI™ ni cuma boleh didapati di Guardian dan Watsons sahaja. Kalau nak beli secara atas talian, boleh beli di LAZADA, Shopee atau 11Street sahaja . So korang, apa tunggu lagi, cepat dapatkan produk ni untuk tampil cantik berseri setiap hari :)


INFO LANJUT :

Harga : RM38.80
Telefon : +6 03-7666 1129
Facebook : kitsuihq
Instagram : @kitsuimalaysia


3 comments

Hidup ini indah, hargai setiap detik keindahan
yang kita kecapi sebagai pengubat untuk
setiap duka yang hadir =)

❤Love to be loved❤