Tuesday, December 23, 2014

Keadaan Banjir yang Merungsingkan di Kampung, Kuala Krai,Kelantan.

December 23, 2014 6

Assalamualaikum .


Hujan masih turun tanpa henti , air semakin naik . Setiap sejam paras air makin naik .

Itu situasi di Kampung fiza , Kampung Pahi, Kuala Krai Kelantan .

Fiza dapat gambar-gambar keadaan di kampung melalui wasap yang dihantar oleh Pak Sedara dan kawan-kawan sekampung . Sangat merisaukan bila tengok gambar-gambar tu . Ya Allah .


Ni, laluan kereta untuk masuk ke Kampung . Dah tak boleh lalu, air sungai melimpah.





Tu semua gambar keadaan kampung, ni pulak gambar area rumah nenek fiza pagi tadi,




Rumah fiza betul-betul depan padang bola, bila air naik, padang ni nampak macam lautan ..


Ini keadaan Tengahari , dan kat bawah ni keadaan sekarang,


Air semakin naik , hujan pulak tiada tanda akan berhenti :'( Ya Allah, kerisauan menggunung bila teringat kat keluarga di kampung, lebih-lebih lagi bila teringatkan nenek .

Nenek, ahli keluarga dan orang kampung semua dipindahkan ke Pusat Pemindahan di Sekolah Menengah Pahi, dan tadi kawan hantar gambar, air pun dah naik sampai kat sekolah rendah dah .




 Ini pulak, keadaan kat Bandar Kuala Krai , gambar di ambil dari Hospital Kuala Krai,





Habis tenggelam :(

Seingat fiza, banjir buruk yang pernah melanda Kampung ialah masa fiza kecik-kecik dulu , tu pun tak ada lah seteruk ni . Ini rasanya antara yang terburuk pernah melanda . 

Hari ni di ofis, memang langsung tak boleh nak fokus pada kerja, tangan tak lepas dari telefon , tunggu update dari keluarga dan kawan-kawan kat kampung :( 
Semoga, Allah SWT jauhkan segala musibah buruk ke atas kita semua dan semoga semua yang terlibat dengan dugaan ni, redha dengan ujian ni :'(




Thursday, December 4, 2014

H A R A P A N

December 04, 2014 9

Assalamualaikum .




Tuhan ,
Andai hari ini aku hilang sebuah HARAPAN
Hilang rasa untuk BERHARAP
Berikan aku keyakinan,
ingatkan aku bahawa ,
PerancanganMu adalah jauh LEBIH BAIK berbanding apa yang aku impikan .





Wednesday, December 3, 2014

Tayangan Drama Bersiri Terbaru Di Astro Prima : SELUDUP

December 03, 2014 3

Assalamualaikum .

Hello =)


Pada 20 November 2014 hari tu, Fiza berkesempatan menghadiri majlis Tayangan Perdana untuk drama bersiri terbaru di Astro Prima iaitu SELUDUP yang diadakan di GSC One Utama . Majlis tersebut turut dihadiri para pelakon, krew produksi, wakil-wakil daripada Astro,penaja, media dan pihak-pihak yang telah terlibat sama ada secara langsung atau tidak di dalam pembikinan drama tersebut. 


Fiza sampai agak lewat, so tak sempat nak bergambar dengan fav aktress fiza, Raya Ilya.uhukk

Drama ini merupakan sebuah drama aksi yang berkisar tentang gejala penyeludupan haram di Malaysia yang turut diselitkan juga kisah cinta antara watak dua pelakon utamanya iaitu Pekin dan Tiz Zaqyah arahan pengarah yang merangkap produser dan pelakon Jehan Miskin

Drama 13 episod yang turut dibintangi pelakon-pelakon hebat seperti Nam Ron, Raja Ilya dan Syafie Naswip ini merupakan sebuah nashkah terbitan Astro yang bakal ditayangkan di Astro Prima jam 9.30 malam dan Maya HD jam 6.00 petang , setiap hari Khamis bermula 04 Disember 2014 .

So, esok la mula tayangan dia! jangan lupa menonton ya =) Drama ni menarik sebab ianya 
bukan sahaja untuk menghiburkan tapi juga memberikan kesedaran kepada kita semua tentang gejala penyeludupan khususnya rokok seludup serta kesan negatifnya terhadap diri, keluarga dan masyarakat . Banyak mesej-mesej menarik yang dapat kita kutip dari drama ni nanti =)


Untuk maklumat lanjut mengenai drama ni, dan nak tengok gambar-gambar menarik sepanjang pembikinan drama ni dijalankan, boleh layari FB dan instagram SELUDUP di bawah :

Facebook – fb.com/Seludup
Instagram – @seludup


Thursday, November 13, 2014

Bil Astro Naik Lagi

November 13, 2014 7

Assalamualaikum .

Hello =)


Lamanya rasa ruang ni tak berupdate :'( , kesibukan mengekang masa untuk jari-jari ni berceloteh disini . Dengan keadaan di ofis yang agak 'menyerabutkan' kerana reorganization yang dijalankan dan rasa 'pening' dengan kedudukan masing-masing . fuhh, swingg kejap kepala ni .huhu . Sekarang, semua dah oke dan teratur balik =) Fiza pun dah selesa dengan kedudukan , tugas dan unit sekarang :)

Semalam, balik dari kerja, fiza dapat satu surat 'cinta' yang menyedihkan dari Astro


perlaksanaan harga untuk saluran HD yang berkuatkuasa 1 Disember ni, dengan kata mudahnya , BIL BULANAN ASTRO NAIK lagi T.T , kadar ni TIDAK termasuk lagi dengan CUKAI-CUKAI yang bakal dikenakan nanti ye T_T  .

Tak tahu nak cakap apa .

Untuk langganan sekarang, bil astro fiza RM133 sebulan *tak termasuk cukai , dan selepas kadar baru nanti, bila akan jadi RM138 , so ada kenaikan sebanyak RM5 .

Menurut kenyataan oleh Astro, sebab kenaikan kadar baru ni berikutan proses naik taraf perkhidmatan Astro HD dengan tambahan 8 saluran HD baru bermula 16 November ni . hurm . Tambah saluran, semoga cerita yang ditayangkan pun nanti bertambah, bukan asyik duk ulang cerita yang sama je . Tanya la sesiapa pun , mesti isu ni je yang paling top pasal astro ni, selain 'hujan sikit, siaran tergendala' .huhu

Okelah, merungut banyak-banyak pun tak guna, dah kita setia dengan astro kan, terpaksa terima la. Harapnya, ada penambahbaikan oleh astro lepas ni .


peace!


Saturday, November 8, 2014

Petua Hilangkan Sakit Senggugut

November 08, 2014 5

Assalamualaikum .

Hello =)


Senggugut atau sakit ketika miss p datang bertandang,

Masalah yang paling kerap kita, golongon wanita hadapi . Bila datang je sakit ni, semua benda jadi tak kena, nak buat sebarang aktiviti pun jadi terbantut -.-  seksa sangat kan!

Bila diserang je period pain ni, satu benda yang patut korang buat untuk hilangkan rasa sakit dan rasa tidak selesa tu iaitu dengan menggunakan petua ni


Isikan penuh dengan AIR PANAS, lepas tu, tekap atau tuam kat sekitar perut atau kat tempat yang sakit tu.  Bag air panas ni fiza dapat waktu beli barangan libresse dulu, sangat berguna untuk mereka yang sering hadapi masalah senggugut. Kalau tak ada bag ni, guna je botol mineral tu, sama je kesannya :) Dulu, sebelum ada bag ni, fiza duk guna botol mineral tu je .

Ulang buat setiap kali rasa sakit menyerang, dan lepas tu, insyaallah, sakit senggugut tu akan berkurang dan hilang :) Cara ni sangat bagus dan lebih baik berbanding korang duk makan pain killer tu . Dan satu lagi, dalam waktu ni, harus tahan diri dari minuman berais dan bergas!  . Ais sangat sangat perlu dijauhkan ketika miss p datang ye :)





Thursday, November 6, 2014

Tuesday, November 4, 2014

Sesi Photoshoot Kelab Blogger Ben Ashaari Di My Creative Pixel Studio

November 04, 2014 16

Assalamualaikum .

Hello =)


Semalam merupakan hari yang happening, enjoy dan best untuk geng kelab blogger ben ashaari kerana berpeluang untuk mengadakan sesi photoshoot kelab yang telah diadakan di Studio Mycreativepixel studio , PV 128 , Setapak, KL . Sesi ini berjalan dengan lancar seperti yang di rancang bermula jam 10.00 pagi hingga selesai jam 4.00 petang . Floor manager, Lan Careno, dah atur semuanya dengan baik sekali =) terbaik lan!

Dan tentunya, terima kasih banyak-banyak diucapkan kepada penaja-penaja yang sudi menaja kami semalam .

Produk | Cosmoderm 
Solekan yang sangat cantik dari | @wiidaribbon | @shazaamalina | @etty_garib | @yanneskay
Shawl | @tyasalmid
Breakfast | Intan Katering, ibu kepada blogger www.ruby.my

Fiza sampai di Studio dalam jam 11.20 am bersama Yanty, Dkna dan Mieza . Masuk je studio, mata terus segar tengok kawan-kawan lain yang kemain very de vouge! Meriah dengan warna merah dan hitam =) tema pakaian kami untuk photoshoot ni. Kami bermula dengan sesi bersolek dulu, untuk gegirl je la, MUA yang mekapkan fiza ialah @yanneskay .


Fiza suka sangat sangat dan puas hati dengan hasil solekan dari yanneskay. Perkhidmatan solekan yang disediakan ialah untuk wedding , bertunang, dinner, photoshoot dan lain-lain, boleh hubungi yann sendiri untuk pertanyaan 019-9007076 




Princess with the little king . hihi, eh, daddy king pun ada :p , Flower crown yang cantik dan membuatkan kami seperti puteri kayangan ni adalah hasil kreatif Kak Sueizza oke . Pandai kak sue buat #muahciked . eh.haha


Fiza sebenarnya kan, rambang mata sangat nak pilih gambar, banyakkk sangat ! tapi yang ni yang kami snap sendiri la, foto dari My Creative Pixel Studio masih dalam proses dan fiza memang tak sabar nak melihat hasilnya nanti!

Oh, ada beberapa gambar ni, fiza sukaa sangat 

ni dia ,


Qhaliff Iman sangat cute bila dia cuba nak buat peace! ahahah, nasib baik kali ni dia suka dengan fiza =) Thanks Qaseh Dalia untuk gambar omeyy nih <3 

Photoshoot ni mempunyai dua sesi,  sesi personal dan pakaian yang ditetapkan adalah bebas tetapi tidak lari dari tema warna. Masa sesi personal tu, fiza serius kaku giler, maluu oikkk, haha, tapi nasib baik bro aiman, photographer MCPS ni sporting ! dia yang ajar fiza cara nak pose macam mana  .hihi Macehh bro aiman :p 


Sesi kedua, group photo, dengan pakaian rasmi kelab blogger ben ashaari. 


Tengok, puteri-puteri yang begitu sopan dan bertatasusila :p


happening kan , hihi, free style geng lelaki giler lawak! ujanggg hoi! hahaha

Fiza tak sangka tau, ada kawan-kawan KBBA yang sanggup datang dari jauh untuk photoshoot ni, ErazFadli dari Kelantan , Lisa dari Johor dan Faizal Fredley dari Pulau Pinang . Thumb up untuk korang!
sesi ni berakhir dengan group photo ni, masing-masing dah penat . Penat borak, posing, dan gelak =p


Pertemuan kami semalam, berakhir di Restoran Pelita , muka memasing dah layu dah , hihihi.


Thanks Najeeb untuk gambar yang ohsem ni! sukaaa

So, korang yang berminat untuk buat tempahan studio bagi sesi fotografi , boleh buat tempahan dengan My Creative Pixel Studio dengan menghubungi Aiman di 012-3602384 atau terus ke page dorang :) Insyaallah, korang akan berpuashati dengan perkhidmatan yang diberikan =)

Last foto, gambar pertama dari My Creative Pixel Studio yang kami dapat =) . Selebihnya, yang official punya, bila dah siap, fiza kongsikan kat sini nanti =)




Monday, November 3, 2014

Isnin

November 03, 2014 3

Assalamualaikum .

Hello =)

Isnin, hari yang paling blur bila masuk ofis .haha . Kepenatan semalam masih terasa :p , penat kenapa? haa, nanti fiza update untuk next entry . 

Selamat berkerja dan berbreakfast :)








Thursday, October 30, 2014

Lipstik Untuk Bibir Kering dan Merekah

October 30, 2014 6

Assalamualaikum .

Hello =)


Sejak tiga hari lepas, fiza dah ada penambahan satu lagi lipstik kegemaran, lipstik collogen yang gah sangat iklannya mengatakan bagus untuk bibir kering, merekah dan tahan lama . Warna timbul mengikut darah dan suhu badan orang yang memakainya .

Dalam dua tiga hari ni, fiza ada masalah bibir kering dan tak selesa . Mungkin kerana tersilap pakai lipstik yang mengandungi plumbum sebelum ni . Fiza pun tak pasti lipstik yang mana satu . Untuk menyelesaikan masalah tu, fiza try la beli lipstik yang fiza tengah pakai sekarang ni, dan alhamdulillah, hasilnya memuaskan hati ni =)

Lipstik apa?


ni dia,



Lipstik Collogen D'herb Terrrlajakk larisss :p

Dulu annoying giler dengan iklan dia, sekarang, terikut ikut pulak ayat tu .haha

Jujurnya, fiza memang suka dengan lipstik ni sekarang . Bila di ofis, air-cond kuat, sejuk dan keadaan tu buat bibir fiza cepat kering, bila kering mula la tak selesa dan jadi macam bibir orang sakit , pucat je . Bila macam tu, nak serikan balik bibir dengan lipstik biasa pun jadi tak best bibir ni :'( .

Jadi, lipstik collogen ni la jadi penyelesaian :) alhamdulillah, serasi dengan fiza . Bibir dah tak kering dan warna yang timbul, natural je .


Bila di ofis, lipstik ni jadi kawan baik waktu pagi dan lepas solat . Harga dia RM25 tapi lepas diskaun, dapat la RM23 . Murah je dan mampu milik, =)


Ada masalah macam fiza? haa boleh try lipstik ni , recommended!



Wednesday, October 29, 2014

Pasangan Artis Paling Sweet I Aeril Zafril dan Wawa Zainal

October 29, 2014 7

Assalamualaikum .


Hello =)


Dalam ramai-ramai artis kat Malaysia ni kan, pasangan Aeril dan Wawa adalah pasangan artis yang paling sweet di mata fiza . Suka sangat tengok gambar-gambar dorang berdua =)


see, romantisnya lahai . Gambar-gambar ni semua di ambil dari Instagram Aeril dan Wawa ye :)


*
*
*
*
*
*

nanti kan, nak ambik pose gambar gini jugak lah dengan husband , hikss boleh tak?




Tuesday, October 28, 2014

Jeruk Mangga Asam Boi

October 28, 2014 15

Assalamualaikum .

Hello =)


Sekarang ni, buka je facebook, penuh di timeline pasal JERUK MANGGA ASAM BOI , nyum! sebut je dah kecur ailio oikk.haha! memang viral sangat jeruk ni sekarang .

asam asam ni, memang ramai yang suka, termasuk lah fiza dan husband . kami berdua memang 'hantu' colek, jeruk, asam dan yang sewaktu dengannya :p . Masa balik kampung last week, sempat husband beli sebotol . Nak rasa macam mana sedapnya jeruk mangga asam boi ni . Tapi sayang, jeruk yang kami beli tu, kurang sedap rasa dia. Mengecewakan sungguh T.T

Bila yang beli mengecewakan, fiza pun terus beli mangga , nak buat sendiri . Buat sampai puas hati dengan rasa dia :) . Berjaya tauu fiza buat, dan memang terbaik rasa dia! habis licin husband makan sorang-sorang.haha .

ni dia hasilnya ,




ha, haaa, telan ailio takkk tengok? haha. Krupp krappp bunyi masa masuk mulut, rangup sangat .
Masam masin manis pedas , semua complete! *dah macam puji diri sendiri pulak .haha . Masa snap gambar ni, air asam boi tu tak banyak lagi , kena simpan@jeruk lama sikit, sampai air asam boi yang putih tu ada, baru kesedapan dia lebih terasa =)

Nak buatnya sangat la senang!, meh fiza tulis cara fiza buat eh :)

Mangga
Gula
Asam Boi
Cili padi
optional (sedikit garam dan cuka) *fiza campur sekali sebab nak bagi ada rasa masam sebab mangga fiza tu mangga lemak, so, memang tak de rasa masam kt mangga.

Masukkan semua tu dalam botol atau bekas, simpan dalam peti ais dalam 5-6 jam , tak kisah la berapa lama pun, bila tengok air asam boi yang warna putih tu dah ada, then dah boleh makan dengan gembiranya bersama keluarga atau kawan-kawan =p

See, sangat senang kan . haha, buat sendiri lagi puas hati dari beli . Yang beli tu, dah la harga dia agak mahal, RM10 sebotol , pastu yang fiza beli tu, dalam botol tu, sikit je mangga nya, tak puas makan :(

Petang ni, nak ke Pasar Tani, nak cari lagi mangga dengan asam boi , malam kang boleh buat lagi =)



Wednesday, October 22, 2014

Ayam Penyet Paling Sedap I Restoran Wong Solo, Bangi.

October 22, 2014 4

Assalamualaikum .

Hello =)


Luncheon semalam di Restoran Ayam Penyet terkenal yang terletak di Bandar Baru Bangi .


Restoran Wong Solo . Ini kali kedua fiza ke sini dan kedua-dua kalinya officemate yang bawak untuk lunch kat sini . Masa memula datang dulu, lepas rasa sendiri ayam penyet yang disajikan di sini, memang dah niat, next time, fiza akan datang lagi , lagi dan lagi . Nak bawak husband sekali makan kat sini, tapi sampai sekarang, tak sempat lagi bawak dia. 

Ayam penyet kat Wong Solo ni memang lain sikit kelazatan dia. SEDAP . korang yang suka dan memang fav dengan ayam penyet ni, boleh datang dan cuba makan kat sini . 

Bila dah order ayam penyet ni, jangan lupa pesan sekali air SODA GEMBIRA yea =)

Lokasi : 

No. 8-G-1 & 9-G-1, Seksyen 9
Jalan Medan Pusat Bandar 4A
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor

No. Telefon : [03] 89253414


Friday, October 17, 2014

Alhamdulillah, Terima Kasih

October 17, 2014 4

Assalamualaikum .


ALHAMDULILLAH . Syukur Ya Allah .


Update tentang kesihatan nenek dan umi fiza . Semalam, lepas pengsan, umi dibawa ke unit kecemasan Hospital Jerantut untuk rawatan , doktor masukkan air dan dalam setengah jam lepas tu, tenaga umi kembali pulih . Alhamdulillah . Kata doktor, umi mungkin terlalu penat :'( . Lagi pulak, perut umi sebelum tu belum terisi dengan apa-apa makanan .Sebab tu badan jadi lemah dan jadi punca umi pengsan . Umi dibenarkan balik lebih kurang sejam selepas dirawat . Alhamdulillah, tiada apa-apa yang serius . Fiza terlalu risau sebab umi ada kencing manis , bacaannya pulak tinggi . 

Nenek pulak, masih di wad , berita melegakan hati fiza dapat dari abah , nenek dah ceria, dah boleh gelak . Alhamdulillah . Doktor nak pantau perkembangan kesihatan nenek dan habiskan ubat dulu, lepas tu, mungkin boleh keluar . Syukur, debar hati memikirkan nenek kian berkurangan. Sebenarnya, masa fiza di kampung hari tu, nenek dah diserang sakit jantung dan asma sampai sukar nak bernafas, fiza yang hantarkan ke hospital, awalnya memang doktor dah nak tahan nenek di wad, tapi nenek tak nak, katanya tak teruk . Lepas buat rawatan, doktor bagi balik . Bila di rumah, nenek bukan boleh duduk diam, bila rasa sihat sikit, mula nak buat itu ini , akibatnya, sakit kembali menyerang . Dan kali ni, memang kena warded . Masa di tahan di wad tu, fiza dah balik Putrajaya, tak dapat tengok depan mata keadaan nenek, sebab tu rasa runsing tu, Allah je tahu .


"Tidaklah seorang muslim tertimpa suatu penyakit dan sejenisnya melainkan Allah akan menggugurkan bersamanya dosa-dosanya seperti pohon yang menggugurkan daun-daunnya." 
(Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

Sakit tu kifarah dosa , dan fiza bersyukur sebab sakit yang menimpa kedua kesayangan fiza ni, tak terlalu teruk .

TERIMA KASIH kepada yang mendoakan kesihatan umi dan nenek fiza , semoga keberkatan dan rahmat ALLAH SWT sentiasa mengiringi kita semua =)





Thursday, October 16, 2014

Instagram I @fizafantagiro

October 16, 2014 7

Assalamualaikum .

Hello =)

Instagram . Kemain femes laman instagram sekarang ni kan =) , Selain Fb, moment wechat dan twitter, fiza jugak aktif di Instagram . Suka berkongsi gambar-gambar disana :) Masih ingat lagi, masa mula-mula gunakan ig ni, kemain jakun, haha, tak pandai nk edit lagi gambar, ambik pun guna kamera ig tu, terus upload :p sekaranggg, snap dulu, edit sikit-sikit, guna photogrid , baru ke ig and upload.haha! 

Tapi, tak penah guna 360 okee, ngeee . Application biasa yang fiza gunakan untuk edit gambar ialah snapseed dan VSCO Cam .  

Oke, fiza nak kenalkan ig fiza kat sini =)

taraaa




followers? tak ramai punnn, hihi, dulu, fiza tapis setiap orang yang nak follow IG fiza, tapi sekarang, fiza publickan sekejap untuk beberapa ads yang memerlukan fiza gunakan ig sebagai medium promosi . In future, mungkin akan privatekan balik . Mungkin la =p

Jumlah sebenar photo tu dah 2k lebih, tapi bila belek-belek balik semua gambar dalam tu, ada yang macam patut di buang, makanya, banyak jugak la fiza delete . Bila belek balik gambar lama-lama, ada jugak gambar yang bila tengok, fiza bermonolog sendiri "ehhh, gambar apa aku upload nih?" hahaha, dulu, punya la taksub upload gambar, gambar yang tak semengah pun terupload sekali . ekekeke.

dan ini, ialah gambar pertama yang fiza masukkan ke IG ,


dua tahun lepas..waaa dah lama rupanya ! 0 like and comment lagi . hoho . Gambar pertama la  katakan  :p . Nanti ada masa luang, nak buat penapisan lagi gambar-gambar kat IG .



Wednesday, October 15, 2014

Amaran Angin Kencang Dan Laut Bergelora - TIADA

October 15, 2014 3

Assalamualaikum .


Hello =)


Kecoh sekejap dunia Whatspp bila muncul satu sebaran berkenaan hal ni,


" Jabatan Meteorologi Malaysia mengumumkan ribut kuat akan melanda seluruh Malaysia pada bila-bila masa bermula hari ini. Dinasihatkan kepada semua supaya berada di dalam rumah dan bersedia menghadapi sebarang kemungkinan . 
Elakkan park kereta di bawah pokok. Maklumkan kepada keluarga masing-masing ."

Bila bersabit dengan hal bencana alam macam ni, memang mengerunkan semua orang, TAPI, satu hal yang sangat penting, sebelum mempercayai sebarang berita , kita sendiri perlu cari kebenarannya dahulu , maka, Web Jabatan Meteorologi Malaysia terus di serbu, dan jawapan sebenar diperolehi =)



nampak tak, ada perkataan TIADA disitu . Bila kita bukak web ni melalui telefon bimbit, perkataan TIADA tu memang kecik cenonet je terpampang, tak nampak sangat , kalau bukak web ni menggunakan PC, baru nampak jelas perkataan TIADA tu .

Alhamdulillah, hilang rasa gusar =)

Semoga, Allah SWT sentiasa melindungi kita dan Malaysia dari segala malapetaka, dan bencana buruk .

Aamin .



Tuesday, October 14, 2014

Kerabu Maggi di Restoran Tomyam 2000, Kajang

October 14, 2014 11

Assalamualaikum .

Hello =)

Last week, sebelum raya, Husband tetiba ajak pegi makan Kerabu Maggi , beriya dia ajak . Sebelum ni, kalau sebut je kerabu Maggi, tempat yang akan di tuju ialah di Restoran Suraya Kampung Baru tu, tapi kali ni, tempat lain katanya. Tempat yang dia selalu singgah makan dengan kawan-kawan tapi dia baru tahu yang restoran tu turut ada menu kerabu maggi dan rasanya sedap =)

Dengan rasa esaited, fiza pun ikut la . hihi . Oh ya, kami berdua memang penggemar Kerabu Maggi :p Ore klate, biasa la =p

Rupanya, tempat yang husband bawak ni tak jauh pun, di Kajang je, lokasi tepat dia fiza tak pasti tapi dia betul-betul terletak kat tepi jalan je ,


Tomyam 2000, apa yang 2000 tatau la, nak kata jenis tomyam yang 2000, tak pulak, sebab tengok menunya, tak banyak jenis pun tomyam yang ada .kihkih .


Restoran dia sama je dengan restoran thai lain, luas dan selesa . Pelanggan pun ramaii


Dan ni la dia persembahan Kerabu Maggi dari Restoran Tomyam 2000 ni


Boleh la bagi 3/5 bintang.hihi. Rasa dia, boleh tahan, cuma lauk sikitt , dan pedas! dah request cakap tak mau pedas, tapi berapi jugak pedasnya -.-

Kalau tetiba kat rumah, datang teringin nak makan kerabu maggi ni lagi, boleh la datang lagi, nak ke Kampung Baru jauh jugak kan =)

side order, fiza pilih colek! bila ada kerabu maggi, harus la ada colek mangga kan .hiks


Husband, menjamu selera dengan Sup Perut malam tu, komen yang dia bagi untuk sup tu ..


SEDAP 
*bila husband kata sedap, means memang sedap la tu, husband fiza ni cerewet sikit kalau makan kat kedai ;p 

Fiza tak rasa pun, sebab tak makan perut =p 



Keseluruhannya, makanan kat sini boleh dikatakan SEDAP , kalau sebelum ni, restoran yang biasa fiza makan disekitar Putrajaya-Kajang-Bangi ni cuma di Restoran Sala Thai dan Restoran Sukaramai Seafood je, so lepas ni, dah ada satu lagi Restoran Thai yang akan fiza singgah untuk pilihan tempat makan makan di luar =)


Lokasi : Restoran Tomyam 2000,  jalan Sg,Jelok, Kajang
Tel : 014-235 2152