Sunday, November 15, 2015

Roti Tisu Dan Cheese Naan Putrajaya


Assalamualaikum .

Hello =)


Suatu petang yang tenang di Kedai Mamak .


Mamakkk, ROTI TISU satu!


5 minit kemudian ..


ni diaa Roti Tisu yang datang ,




gulp . elokk je kuruihh tinggi na . 5 minit jugak aku tenung roti ni, pusing nak cubit belah mana dulu .haha . Aku bagi nama ROTI TISU GUNUNG BERAPI :p
Boleh tahan la rasa dia , yang kaler-kaler tu susu oke , dia punya maniss, fuhhh melekatt kat tekak . 

Dalam 3 hari lepas, aku cuba makan CHEESE NAAN dia pulak, haa ni rupanya 



Rasa dia pun boleh tahan , yang pasti kuah hijau tu sedap! . Naan dia garing oik, puas aku belek cari cheese , tak jumpa . Garing punya pasal .haha

So, kalau korang nak merasa makan roti tisu gunung berapi dan cheese naan di Kedai Mamak ni, boleh ke lokasinya di,

Shahnaz Maju, Bazar Ayer@8 Presint 8, Putrajaya . Sebelah kedai buku SMO.

Service cepat . Makanan 8/10 




Thursday, November 12, 2015

Atasi Masalah Kewanitaan Dengan INTEEMOR Dari Ephyra


Assalamualaikum .

Hello =)

Setiap dari kita yang bergelar wanita ni mesti takkan lari dari masalah-masalah yang yang berkait rapat dengan kewanitaan kan . Ya, masalah luaran dan dalaman yang boleh mengganggu emosi dan keyakinan diri kita tak kira la yang dah kahwin ke belum . Antaranya seperti , masalah keputihan, kegatalan dan bau pada miss v, keletihan, masalah lemak berlebihan , haid tidak teratur dan macam-macam lagi lah masalah lain . 

Sesetengah dari kita pulak, pilih untuk makan pelbagai jamu , vitamin dan ubatan untuk mengatasi masalah ni. Lain masalah, lain ubatnya . Sudahnya, macam-macam jenis ubat duk telan! Tengok masa, makan jamu tu, lepas tu telan suplement ni pulak. haishhh, fiza bab ni yang memang paling malas nak buat . 

Dan kerana nak elak dari telan macam-macam jenis jamu dan ubat untuk atasi beberapa masalah wanita dan jatuh cinta dengan kesannya, fiza bertemu jodoh dengan satu produk keluaran EPHYRA iaitu INTEEMOR  . Ya, satu lagi produk dari Ephyra yang sangat memuaskan hati yang mampu mengatasi PELBAGAI masalah biasa kewanitaan!




INTEEMOR ni merupakan minuman jus premium wanita yang dirumus khas untuk kesihatan dan keintiman wanita . Ianya diperkaya dengan pelbagai herba dan kandungan semulajadi yang terbukti berkualiti dari zaman berzaman untuk melengkapkan wanita dari segi KECANTIKAN, KESUBURAN dan KESIHATAN wanita persis gadis sunti . 

Antara kandungan INTEEMOR ni ialah ,


Haa tengokkk dia punya kandungan , semuanya yang mengandungi 1001 khasiat herba semulajadi . Herba ni pulak memang sangat cepat menyerap dalam tubuh sebab sumber yang diambil adalah dari patinya sahaja .

Apa yang paling fiza teruja dengan INTEEMOR ni ialah bila tahu salah satu khasiatnya iaitu boleh membakar lemak berlebihan dan mengempiskan perut! haa, best kan. Dan khasiat lainnya ialah,


tapi perlu diingatkan ye, wanita mengandung adalah DILARANG sama sekali mengambil INTEEMOR ni . Kalau teringin jugak nak rasa, sila tunggu masa berpantang ye .hikss

Selepas lebih kurang 2 minggu berdamping dengan INTEEMOR ni, fiza dah boleh rasa kesannya dah .Masalah apa yang fiza hadapi? haa meh nak share . 


Angin dalam badan merupakan masalah utama fiza , daripada dulu lagi memang tak lepas dari masalah ni .  Korang, percayalah, bila badan penuh dengan angin pastu angin tu pulak rasa macam stuck dalam badan ,nak buat keje apa pun tak boleh tahu! Tapi lepas berkawan dengan INTEEMOR ni, badan memang selesa dan fiza boleh rasa badan jadi ringan dan bertenaga je! Anginn dalam badan keluar dan berlalu begitu sahajaa .hihi

Satu perubahan yang fiza perasan sejak amalkan INTEEMOR ni kan, toksin-toksin macam dinyahkan keluar dari badan ni . Betul . keluar macam mana rasanya orang perempuan boleh faham kot :p malah sistem penghadaman fiza pun jadi semakin baik . Bila ada masalah angin, memanggg takkan lari dari masalah sistem penghadaman . Dan kedua-kedua masalah ni alhamdulillah dapat diatasi dengan INTEEMOR .

Selain tu, INTEEMOR ni jugak mampu mengembalikan kecergasan dan tenaga yang selalu hilang bila fiza terpaksa berhadapan dengan timbunan kerja yang tak pernah habis . Sakit-sakit badan pun dah takde . Hebat INTEEMOR nih . Alhamdulillah :)

Bukan fiza je yang rasa perubahan selepas mengamalkan INTEEMOR ni, beberapa pelanggan yang mengambil produk ni jugak turut merasa kelebihannya seperti fiza , tak caya meh baca beberapa testimoni ni,

Haa, gembira kan dorang dengan INTEEMOR ni, sama macam fiza :) 
So, korang kalau nak turut cantik dan cergas macam fiza, boleh cuba amalkan INTEEMOR ni, harganya cuma RM49 untuk 250ml .  

Cara pengambilannya pulak macam ni,


Untuk info lanjut tentang INTEEMOR ni boleh pilih mana-mana saluran dibawah ,

Facebook  : https://www.facebook.com/oceanlife2u
Instagram : https://www.instagram.com/ephyra2u/
Website    : www.oceanlife2u.com
Email        : info@oceanlife2u.com
Telefon     : 019-3999238 / 019-3800779


So, apa tunggu lagi! Cepat dapatkan INTEEMOR daripada EPHYRA ni untuk kekal CANTIK dalaman dan luaran :)






Wednesday, November 4, 2015

Fresh Brazil Citrus Dari Bath&Body Works


Assalamualaikum .

Hello =)


Showel Gel Fresh Brazil Citrus ni fiza terbeli tanpa sengaja . Masa tu masuk merewang dalam Nu Sentral, kawan yang nak beli, so fiza tersambar sekali . Bila balik rumah try guna, lepas tu , 

WANGInyaaaaaaaaaaaa! 

betul tak tipu oikkk! bau dia kalah bau perfume , pastu siap melekat-lekat lagi kat baju =)
Wangi dan segar je bau dia . Sesiapa je yang guna mesti akan tergoda lah dengan bau dia . Fiza siap suruh anak buah lelaki yang umur 6 tahun lagi try guna, haa lepas tu setiap kali nak mandi dia nak guna .haha , emmmm, wanginye ciklongg, afiq sukaa. hekhek .

Korang kalau nak rasa fresh dan wangi jugak lepas mandi, boleh beli shower gel ni kat Kedai Bath&Body Works , yang fiza tahu ada kat Nu Sentral je . Tempat lain tak pernah jumpa lagi .
So sekarang Fresh Brazil Citrus ni dah jadi favourite shower gel fiza dah :)




Monday, November 2, 2015

Produk Penjagaan Muka ZZ By Zaza


Assalamualaikum .

Hello =)

Untuk entry kali ni, fiza nak kenalkan korang dengan satu produk skincare baru yang sedang jadi bualan ramai sekarang , ZZ BY ZAZA . Produk ni masih baru lagi di pasaran tetapi mendapat tempat di hati pengguna kerana kesannya yang boleh buat kita gembira bila tengok hasil selepas mengamalkannya :)



Set skincare ZZ By ZAZA ni didatangkan dengan 4 produk penjagaan muka iaitu FACIAL CLEANSER 40ml , REFRESHING TONER 40ml, REJUVENATING NIGHT CREAM 10g, MATTE MOUSSE CREAM 10g . Ianya di formularkan oleh PAKAR KULIT DARI JEPUN yang hanya mengandungi bahan semula jadi menggunakan nanometer tecnology. Takde chemical digunakan tahu! Ohsem kan! :)

Meh fiza cerita setiap satu produk dan kandungannya .

1. FACIAL CLEANSER 40ML


Kandungan facial cleanser ni ialah AQUA, ARGAN STEMCELL, APPLE EXTRACT, FRAGRANCE, SODIUM SOAP FROM VEGETABLE OIL .

2. REFRESHING TONER 40ML




 Kandungan, WATER LILY, VITAMIN C, VITAMIN E, AQUA, ARGAN EXTRACT . Lepas cuci muka, terus tepek refreshing toner nih, segar muka :)

3. REJUVENATING NIGHT CREAM 10g


Krim malam ni pulak mengandungi AQUA, ARGAN STEMCELL, GRAPE STEMCELL, PRUNUS AMYGLALUS DULOS (SWEET ALMOND) OIL, EMULSTYING WAX, GLYCERIN, TITANIUM OXIDE, IRON OXIDE, CUCUMBER EXTRACT yang mampu memperbaiki kulit yang kusam dan mati serta menjadikan kulit jadi flawless .

4. MATTE MOUSSE CREAM 10g


Kandungan Matte Mousse Cream ni ialah PARAFFIN WAX, ARGAN STEMCELL, OLEA EUROPASS (OLIVE) OIL, APLLE STEMCELL, ALOE VERA STEMCELL yang berfungsi untuk mencerahkan kulit dan melindungi kulit muka dari sinar UV . So hasilnya kulit akan jadi cerah berseri dan glowing gituuu :)

So, secara keseluruhannya, produk ni mampu menjadikan kulit muka cerah berseri, flawless dan memberi kelembapan semulajadi pada kulit .





Dengan formula pencerahan, ia melingdungi kulit dari sinaran UV dan menjadikan kulit cerah berseri. - See more at: http://www.zazazehra.com/2015/10/set-penjagaan-wajah-baru-zz-by-zaza.html#sthash.CzdF0vSK.dpuf
Ohh, satu lagi benda penting, Produk ZZ By Zaza ni ada kelulusan KKM oke, so tak perlu risau yang tu :) Takde chemical berbahaya dan selamat . 

Harga produk :

RM150 (PENINSULAR)
RM160 (EAST MALAYSIA)
$60 (SINGAPORE / BRUNEI)

PROMO RM110 + FREE POSTAGE + FREE 3 GIFTS


Untuk maklumat lanjut tentang produk boleh layari  / hubungi ,

Facebook : Produk Menjemput Jodoh
Instagram : @zzbyzaza ( Carian #ZZbyZaza )
Hotline : 011-2343 8986
Email : zzbyzaza@yahoo.com

 
011 2343 8986
@zzbyzaza / @produkmenjemputjodoh
@zzbyzaza / @produkmenjemputjodoh
Dengan formula pencerahan, ia melingdungi kulit dari sinaran UV dan menjadikan kulit cerah berseri. - See more at: http://www.zazazehra.com/2015/10/set-penjagaan-wajah-baru-zz-by-zaza.html#sthash.CzdF0vSK.dpuf
Dengan formula pencerahan, ia melingdungi kulit dari sinaran UV dan menjadikan kulit cerah berseri. - See more at: http://www.zazazehra.com/2015/10/set-penjagaan-wajah-baru-zz-by-zaza.html#sthash.CzdF0vSK.dpuf