Friday, November 25, 2016

Kenangan Winter Sonata

November 25, 2016 1
Assalamualaikum .

Hello =)

Sekejap masa, hari ni dah Jumaat balik, dah nak habis November . Kebiasaannya waktu lunch, fiza keluar dengan kawan-kawan, tambahan pulak Jumaat waktu lunch memang panjang . Tapi hari ni luar biasa sikit, mood nak keluar takde langsung . Letih, badan lemau. Jadi, habiskan masa je di ofis. Buka Youtube dan layan piano instrumental dari drama yang cukup berhantu dan mengingatkan fiza kepada seribu kenangan waktu tu =)




Di luar hujan, muzik ni pulak jadi halwa telinga . Maka, mata pun makin layu :p

Zaman Winter Sonata ni umur fiza baru 18 tahun. Joon-sang tu la jadi pujaan kami waktu tu. HAHA! Memang betul-betul zaman remaja , baru habis sekolah, baru nak kenal dunia luar .haha. Rindu zaman tu :'( 

Tu dulu, sekarang ni memang demam Korea masih hangat lagi, cuma fiza dah tak layan dah . Dua drama je yang fiza betul-betul suka dulu, Winter Sonata dan Autumn In My Heart . Dan sekarang, bila tengok adik-adik duk layan drama , artis Korea,  fiza teringat zaman fiza dulu , lepas tu dalam hati berbisik , 

Zaman aku dah berlalu dah  :'(

Thursday, November 10, 2016

Mentari Petang

November 10, 2016 1



Di suatu sore, 
melangkah mengejar mentari yang kian pergi,
Ingin ceritakan pada laut, tentang segala rasa hati,
Walau diam, ia mungkin mengerti semua rasa,
Bisa membalas dengan deru ombak,
Mampu memberi sedikit tenang,
Meski aku bertutur hanya pada sepi .